11 Maj,- Kan jag verkligen känna mig säker?


Läste nyss i aftonbladet om olösta våldtäktsfall,
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7100646.ab.
Det är bara sjukt hur rättssystemet funkar här i Sverige, man kan verkligen inte känna sig säker om man nu skulle råka bli den som blir våldtagen. Varför är det så att det är endast i våldtäktsfall som man själv måste bevisa att det verkligen har hänt? Är det inte sånt som rättssystemet ska hjälpa en med, och att få en att känna sig någolunda trygg. Tydligen inte, jag blir bara så förbannad! Det står i den artikeln om tjej som inte blir trodd av sina vänner och de som trodde på henne vänder henne ryggen, är det så det ska vara? Som sagt det är bara vidrigt!

Det står också om ett fall där en tjej blir våldtagen av en svensk kille från medelklassen. Rättsprocessen blir nedlagd, dvs. de tror inte på henne. När hon något år senare blir antastad av en man med utlänsk bakgrund så säger polisen i det ärendet: "Vi kommer sätta dit den där negerjäveln". Ska rättssystemet verkligen vara byggt på rasism? Sjukt. Hur trygg kan jag då känna mig som en tjej med invandrarbakgrund? Skulle de tro ett enda ord av vad jag sa om Jag skulle vara den våldtagna?

Jag kan bara inte förstå det, något måste ju göras åt saken. Ska inte alla kunna känna sig trygga här?

Tydligen inte!


- Johanna

9 Maj,- Am I gonna make it?


Kommer jag verkligen orka med allt nu så här i slutet? Jag är verkligen tveksam, inget går som jag vill, jag har inte orken eller koncentrationen till att det ska bli så som jag vill. Jag blir bara pissed på mig själv.
Pressen är INTE okej alltså! FY FAN!

Tur att musik kan hjälpa en igenom så mycket, fast kommer det att lyckas den här gången, det återstår att se..

Kanske ska ta atg i mitt liv ordentligt för en gångs skull, måste bli mer seriös, måste söka lägenhet, har sökt utbildning och skit, men inte lägenhet, inte bra alls. Som sagt, måste ta tag i mitt liv,


So tonight, I'm gonna find a way to make it without you
Tonight, I'm gonna find a way to make it without you
I'm gonna hold on to the times that we had
Tonight, I'm gonna find a way to make it without you

Alicia Keys♥
John Mayer
James Morrison

Tur att deras musik finns så att man blir lite gladare iallafall!

So Long   - Johanna

RSS 2.0